www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


______________


Sobota, 3.oktober 2009. Dan, ki je bil planiran za izvedbo 12 urnega dobrodelnega kolesarjenja okoli Postojne, po trasi dolgi 18,5 km. Vremenska napoved je bila za Primorsko obetavna in zato sem se kolesarjenja že močno veselil. Ob 6.00 uri je bilo, na štartno-ciljnem prostoru pred Trgo ABC v Postojni, že zelo živahno. S FH team smo postavili šotor in pripravili prostor tako, da bo že s samo podobo privabil in opozoril mimoidoče, da se nekaj dogaja. Malo pred sedmo so se na prizorišču že zbrali prvi kolesarji, kljub mrazu, ki pa je za Postojno v oktobru značilen. Dekleta, ki so pomagala pri zbiranju prijav in prostovoljnih prispevkov, smo dali na toplo, kolesarji, pa smo se, oblečeni v dodatne rokavčke in jakne, točno ob sedmih odpravili na traso v prvi krog 12 urnega kolesarjenja. Že samo število kolesarjev v prvem krogu, štartalo nas je sedem, lani sem bil sam, je nakazovala, da se nam obeta boljša udeležba kot lani, ko smo organizirali prvo 12 urno kolesarjenje. Pot je potekala po zanimivih krajih in lepi jesenski pokrajini. Iz Postojne smo se odpeljali mimo Hrašč in  Dilc. Tu smo z glavne ceste zavili proti Landolu, nato pa v hrib in spust do Erazma.
V objemu pretežno bukovih gozdov smo po zaviti cesti peljali skozi Zagon in Velik Otok do Postojne, kjer smo krog zaključili na istem mestu, kot smo ga začeli. A se na štartno-ciljni ravnini nismo ustavili pač pa, ob bučnem pozdravu gledalcev, pot nadaljevali v drugi krog. Iz kroga v krog nas je bilo več. Nekateri so se nam na novo pridružili, nekateri so po nekaj krogih zaključili kolesarjenje. Vedno pa nas je bilo v kolesarski karavani od 10 do 15. Večina je vozila v tempu glavnine in se skupine s spremljevalnim vozilom tudi držala. Nekaj kolesarjev, predvsem rekreativcev, ki so se na moje veliko veselje tudi udeležili prireditve in se niso ustrašili "profijev" (beri: kolesarjev z večjo kilometrino), pa je vozilo svoj tempo po progi, ki je bila tudi označena, da se ne bi kdo izgubil. Ob prireditvenem šotoru  smo bili prav vsi in vsak krog pričakani z aplavzom in vzpodbudnimi klici. V celem dnevu smo naredili tri desetminutne postanke, da smo si kolesarji malo odpočili, se okrepčali in si natočili pijače v bidone. Pravi užitek je bilo pogledati zadovoljne obraze kolesarjev in ostalih prisotnih, ki so združili dobrodelnost in kolesarjenje. Kolesarji in ostali obiskovalci, pa so si lahko ogledali razstavljena cestna kolesa podjetja Veb-company, seznanili pa so se tudi z ponudbo koles znanega švicarskega proizvajalca BMC, katerega kolo  vozim tudi sam. 

Po trinajstem krogu, pa sem sam žal, moral prekiniti s kolesarjenjem. Izdala me je noga oz. ne sanirana poškodba Ahilove tetive. Že tako sem kolesaril kljub prepovedi večjih naporov. Zdravnik mi je sicer dovolil rahlo obremenjevanje noge, a vsi vemo, da dvanajsturno kolesarjenje to ni. Zato sem, ko so bolečine prešle v neznosne, prenehal kolesariti. Kolesarji, ki so bili z menoj na progi, pa so nadaljevali z nizanjem krogov vse do 19.00 ure. Naredili so še pet krogov, tako, da smo na koncu zadovoljno našteli 18 krogov. Hvala vam fantje in dekleta, dokazali ste, da ste iz pravega testa.  12 ur kolesarjenja sem izkoristil  tudi za testiranje za mene, nove prehrane WINFORCE. Z samo prehrano sem bil zelo zadovoljen.  Moje počutje in moč, je bila, vseh 8 ur dokler sem kolesaril, na visokem nivoju.


Ob 19.00 so se v cilju zbrali člani KŠD Mušketirji, ki so mi pomagali pri izpeljavi projekta, FH team, naključni gledalci in pa, poleg kolesarjev, še člani Društva paraplegikov Istre in Krasa, katerim smo zbrana sredstva namenili. Po zahvali predstavnikov Društva paraplegikov in prisrčnih objemih in stiskih rok, smo se še malo družili in izmenjali nekaj besed, vsekakor pa smo si bili enotni, da se mora dogodek ponoviti in mogoče prerasti v tradicionalno prireditev. Udeležba je bila odlična. Kolesarilo je 40 kolesarjev, prostovoljne prispevke pa so darovali tudi obiskovalci, ki pa se nam bodo na kolesu morda pridružili prihodnje leto. Skupaj smo zbrali 430 EUR

Zahvalil bi se torej vsem kolesarjem, ki ste zdržali z menoj na progi; FH team za uspešno sezono;
KŠD Mušketirjem, ki so vedno pripravljeni pomagati; sponzorjem in donatorjem in vsem, ki ste si vzeli čas in se ustavili na prireditvenem prostoru še  posebej članom Društva paraplegikov Istre in Krasa.Bodite aktivni!
Franci Horvat
KOLO JE LAHKO TUDI ORODJE ZA DOBRODELNOST
12 urno dobrodelno  kolesarjenje okrog Postojne, 4.10.2009
Lahko si ogledate še nekaj slik, ki so jih prispevali člani društva paraplegikov Istre in Krasa


Leto 2016
NOVICE
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
2012
2011
2009
2008
KOS 2007
FRANJA
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________