www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


NOVICE
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
2012
2011
2009
2008
KOS 2007
FRANJA
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________


Leto 2016
______________datum objave:18.04.2011

Dobrodelno kolesarjenje, 16.4.2011 za Srečka Petkovška in Ivano Gornik.

Sobota. Ob 8.30 uri je bilo na štartno-ciljnem prostoru pred Trgo ABC v Postojni, že zelo živahno. S FH teamom smo pripravili prostor tako, da je že s samo podobo privabil in opozoril mimoidoče, da se nekaj dogaja. V Postojni je bilo 8°C in kazalo je na lep sončen dan. A kaj, ko se je "dobrodelca"  udeležila tudi stara postojnska znanka, burja. Tako močno ni pihalo že nekaj časa. Med kolesarjenjem nas je kar nekajkrat skoraj premaknilo s kolesom vred. Ob 9.00 smo začeli. Prvega kroga se je udeležilo že kar lepo število kolesarjev. Krog je bil standarden: Iz Postojne smo se odpeljali mimo Hrašč in  Dilc. Tu smo z glavne ceste zavili proti Landolu, nato pa v hrib in spust do Erazma, skozi Zagon in Velik Otok do Postojne, kjer smo krog zaključili na istem mestu, kot smo ga začeli. Dolžina kroga :18,5 km.

Iz kroga v krog nas je bilo več. Nekateri so se nam na novo pridružili, nekateri so po nekaj krogih zaključili kolesarjenje. Večina je vozila v tempu glavnine in se skupine s spremljevalnim vozilom tudi držala. Nekaj kolesarjev, predvsem rekreativcev, ki so se na moje veliko veselje tudi udeležili prireditve in se niso ustrašili "profijev" (beri: kolesarjev z večjo kilometrino), pa je vozilo svoj tempo po progi, ki je bila tudi označena, da se ne bi kdo izgubil. Okrog treh popoldne se je pooblačilo in začelo je rahlo rositi, a se dežja nismo ustrašili in smo s kolesarjenjem nadaljevali. Letos pa se je dobrodelne akcije udeležil tudi en tekač. Tako, da lahko že sedaj povabim ljubitelje teka, da se nam drugo leto pridružijo. Pravi užitek je bilo pogledati zadovoljne obraze kolesarjev in ostalih prisotnih, ki so združili dobrodelnost in kolesarjenje. Vse je sicer malo zeblo, a so se ob golažu, ki jih je čakal na cilju, upam, vsaj malo pogreli. Ob prihodu skupine v cilj v zadnjem krogu, so nas na štartno-ciljnem prostoru pričakali člani društva paraplegikov Istre in Krasa in med njimi tudi Srečko Petkovšek. Sredstva, ki smo jih letos zbirali, so bila namenjena prav njemu in Ivani Gornik, za sklad za nakup koles na ročni pogon. Na prireditvenem prostoru smo sodelujoči in ostali obiskovalci še malce poklepetali in strnili vtise.
Letos sem se odločil, da kolesarimo od 9.00 do 17.00 ure. Izkazalo se je za dobro potezo, saj zadeva ni bila tako razvlečena. Pa tudi sodelujoči so imeli občutek, da niso sami na progi. Sodelovalo je 47 kolesarjev in en tekač. Zbrali pa smo 620,00 €, saj so sredstva prispevali tudi obiskovalci, ki niso kolesarili.  Jaz sem odpeljal 12 krogov, kar je naneslo skupaj 217km v 7urah in 22min. Povprečna hitrost je bila 30km/h. Višinskih metrov pa 2525. S svojo pripravljenostjo sem bil zelo zadovoljen in lahko rečem, da sem užival vseh 8 ur. Načrtno delo se tudi v kolesarjenju izplača.

Zahvaljujem se podjetju Trgo ABC, ki me že od vsega začetka podpira pri izvedbi dobrodelnih kolesarskih prireditev in mi velikodušno odstopi prostor pred njihovo poslovalnico in mi posodi spremljevalno vozilo. Zahvalo izrekam tudi Veb company d.o.o., ki je letos prispeval večino daril za sodelujoče. Hvala tudi FH Teamu, dekletom in Sandiju: bili ste v veliko pomoč.


Bodite aktivni!                               
FH_____________________________________________

datum objave: 12.09.2011
Dobrodelna akcija uspešno končana!

Dobrodelno kolesarjenje je obrodilo sadove. 18. avgusta je  športno društvo Ad-venture.si, skupaj s sredstvi športnega društva FH TEAM, ki smo jih zbrali na dobrodelnem kolesarjenju okoli Postojne, osrečilo Ivano Gornik. Dobila je rumeno kolo na ročni pogon. Ivana je kolo že preizkusila in se podala v nove dimenzije gibanja. Ivana se vsem prav lepo zahvaljuje.

Ivanino zahvalno pismo vsem, ki ste prispevali za njeno kolo.

zahvalno pismo Ivane Gornik

_____________________________________________
datum objave:18.03.2011

Dobrodelno krožno  kolesarjenje  po trasi okrog Postojne 2011

ŠD FH TEAM nadaljuje dobrodelno akcijo

"s kolesom, za kolo", 

ki jo je začel Aleksej Dolinšek in društvo  Ad-venture.si


Športno društvo  Ad-ventur.si, je 26.03.2011  v Trebnjem organiziralo dobrodelno akcijo "s kolesom, za kolo".  Pobudnik dobrodelne akcije  je Aleksej Dolinšek, ultrakolesar na ležečem kolesu. Kot veste sem tudi sam v zadnjih nekaj letih organiziral podobne dogodke. Zato sem se odločil,  da bi z akcijo nadaljeval. Dogovoril sem se  z Aleksejem , Srečkom in Ivano da nadaljujemo akcijo.  Kako je potekala dobrodelna akcija v Trebnjem si lahko preberete na strani Ad-venture.si  

Vabilo!


FRANCI HORVAT, ultrakolesar iz Postojne, bo skupaj s ŠD FH TEAM in KŠD MUŠKETIRJI opravil dobrodelno krožno kolesarjenje  po trasi okrog Postojne.

O namenu

Vožnja s kolesom je za marsikoga vir sprostitve, zdravja in dobrega počutja. Takšni užitki pa so mnogim ljudem žal nedostopni. To velja tudi za Srečka Petkovška in Ivano Gornik, obema je usoda spremenila življenje, saj sta zaradi nesreče pristala na invalidskih vozičkih. Toda življenja kljub temu ni konec in tudi invalidi se lahko ukvarjajo s športom. Kolesa na ročni pogon so v Sloveniji še redka, a omogočajo svobodo, možnost gibanja na svežem zraku in samostojnost. Tako kot vsa oprema za invalide, pa so ta posebna kolesa izjemno draga in večini nedostopna. ŠD FH TEAM IN ŠKD MUŠKETIRJI se je zato odločilo, da Ivani in Srečku izpolni to veliko željo, ter jima pomaga pri pridobitvi koles na ročni pogon.

 


      
                       Srečko Petkovšek
Ivana Gornik
SLIKE >>>>