www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

O Spletnih Straneh
O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM

Datum objave: 13.05.2009
DOS 2009 je končan!!!

Žal se je letos zame končal prehitro. Tega nisem imel v planu. Želel sem končati, postaviti osebni rekord in se na tak način zahvaliti vsem, ki ste mi in upam, da mi boste še, stali ob strani skozi  pripravljalno sezono in v vseh mojih kolesarskih podvigih.

Letos so bili moji plani na DOS-u veliki, toda bolezen mi je preprečila, da bi dirko odpeljal do konca. Zbolel sem že kakšnih 10 dni pred dirko. Angina, gripa, kašelj, vnetje oči. Bil sem tudi na urgenci KC v Ljubljani in s pomočjo infuzije skušal čim hitreje okrevati. Odsvetovali so mi sodelovanje na DOS-u. A sem se počutil bolje in želel sodelovati. Tako sem stisnil zobe in odšel na start. Adrenalin me je držal pokonci in počutil sem se močan in sposoben odpeljati do konca. No, pa je bilo že kmalu jasno, da z rekordom ne bo nič. Prvo noč sem kašljal, kot stara lokomotiva. Bil sem hiter. Da, po planih. Le kašelj me je oviral pri dihanju. Proti jutru sem si privoščil počitek in zopet sem bil nabit z energijo in pripravljen nadaljevati. A sem potreboval vedno več počitkov. Občutek sem imel, da mi bo razneslo prsni koš in težko, zelo težko, sem dihal. V Žagi, po dobrih 375 km kolesarjenja, so fantje iz spremljevalne ekipe stopili k meni in mi predlagali, da premislim o odstopu. Iz spremljevalnega vozila je bilo že na daleč videti, da imam težave. Sprva o tem nisem hotel slišati niti besede. Pridobili so tudi mnenja treh zdravnikov specialistov in vsi so mi odsvetovali nadaljevanje vožnje. Potem je bilo na meni, da se odločim. To so bili najtežji trenutki na dirki. Noge so mi govorile še, v glavi je bila zmeda, prsni koš pa je vpil po počitku. In potem sem se odločil: kolesarjenje je moj način življenja in želim si še veliko prekolesariti sam , z družino, s prijatelji. DOS bo pa že drugo leto. Vodja ekipe je javil moj odstop  zaradi resnih zdravstvenih težav in … bilo je konec. Konec mojih sanj o letošnji dobri vožnji na DOS-u. Bil sem potrt, razočaran, zaskrbljen. Fantje iz FH team so me sprva pustili malce samega, potem pa so iz avtodoma vzeli kitaro in harmoniko in sedmina se je začela. Volja do življenja in do sveta okoli mene se mi je hitro povrnila. Pospravili smo kolo in se odpeljali za junaki DOS-a, ki so še imeli srečo in so ostajali na trasi. Na Vršiču smo z glasbo pospremili kolesarja iz Pivke, Bobek  Marjana, potem pa odšli proti domu.
Toda naj  vas ne skrbi. Po opravljenih specialističnih pregledih, lahko rečem, da smo končali ravno še pravi čas. Tako, da bom lahko še kolesaril in , če boste na volji, me boste lahko še spremljali na mojih novih kolesarskih podvigih. Moje misli so sedaj, ko še ne smem na kolo, že obrnjene proti Češki. In naprej v celo sezono, ki me še čaka. Ne, nisem vrgel puške v koruzo. Nadaljeval bom, saj sem v najboljših kolesarskih letih. Torej, dragi moji, vabim vas, na nove kolesarske avanture.
Na koncu bi se rad zahvalil. Zahvalil bi se svoji ekipi, FH team, fantje , brez vas ne bi prišel tako daleč, lahko rečem, kot sem že lani in še večkrat vmes, da ste najboljša spremljevalna ekipa! Družini, saj veste, res, da me ni veliko doma, a vem in čutim, da me podpirate in za to sem vam hvaležen. Prijateljem, ki me spremljate in mi s svojo sproščenostjo pomagate, da lažje treniram. Sponzorjem, ki verjamejo vame in so mi še naprej pripravljeni pomagati. Mojim navijačem po vsej Sloveniji in tudi tistim, ki me spremljate v tujini. Hvala torej vsem za vašo podporo, za vaše zaupanje in, da verjamete vame.

Bodite aktivni!
Franci

SVEŽE INFORMACIJE V ŽIVO IZ DOS-a  2009 
                      
klik >>>
SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


______________Člani ekipe  DOS 2009


Franci Horvat : Kolesar


Pri uresničitvi mojega  projekta mi bodo s svojimi bogatimi izkušnjami pomagali:


Marko Poropat:  vodja ekipe, komunikacije, voznik spremljevalnega vozila...

Martin Mihelčič: :  pomočnik vodje ekipe, voznik avtodoma, oskrba kolesarja

Danilo Čeč: voznik spremljevalnega vozila, navigacija...

Dejan Ozvatič: voznik spremljevalnega vozila, navigacija...

Franko Ogrizek:  prehrana, pijača, oskrba kolesarja...

Peter Turk:  prehrana, pijača, oskrba kolesarja...

Rudi Kočevar: zdravnik , oskrba kolesarja...

Uroš Zemljič: masaža, oskrba kolesarja...Viko Kranjc : fotografija, oblikovanje...Podatki o trasi DOS 2009

GrafTrasa
Vir: http://www.dos-extreme.si/
Vir: http://www.dos-extreme.si/

Nekaj uradnih podatkov o DOS-RAS EXTREME 2009


DOS šteje za točkovanje za Svetovni pokal  in obenem je kvalifikacija za najprestižnejšo extremno dirko na svetu RAAM - Race Across America.

Kolesarska dirka šteje po težavnosti kot najtežja extremna kolesarska  dirka v Evropi. Dirka Okoli Slovenije se lahko pohvali, da je označena z koeficientom  težavnosti 4.

Vse ostale Evropske extremne kolsarske dirke imajo najvišji koeficient  2.

uradni koledar UMCA za 2009


Start kolesarske  dirke bo 07.05.2008 ob 20.00 ali 21.00 uri v  Postojni. Cilj dirke v Postojni, 10.05.2009 ob 18.00.
Kolesarji morajo dirko prepeljati v 69 urah, da se njihov rezultat šteje za uradnega.

ZAPORE ČASOVNIH KONTROL
Časovne kontrole se zapirajo po naslednjem razporedu:


Šmarje nad Koprom 8.maj - 03.00

Nova Gorica 8.maj - 09.30 
 
Žaga 8.maj - 17.00 
 
Slovenski Javornik 8.maj - 23.00 
 
Radmirje 9.maj - 04.00 
 
Kamnica 9.maj - 11.00 
 
Moravske Toplice 9.maj - 18.00 
 
Šmarje pri Jelšah 10.maj - 02.00 
 
Krško 10.maj - 06.45 
 
Črnomelj 10.maj - 11.30
 
Nova vas 10.maj - 16.30 

Postojna 10.maj - 18.00

Leto 2016
NOVICE
DOS
DOS 2013
DOS 2012
DOS 2011
DOS 2010
DOS 2009
DOS 2008
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
KOS 2007
FRANJA
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________