www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

O Spletnih Straneh
O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


______________


DOS 2010

Člani ekipe  DOS 2010


Franci Horvat : KolesarMarko Poropat:  vodja ekipe, komunikacije, voznik spremljevalnega vozila...

Franko Ogrizek:  pomočnik vodje ekipe,  prehrana, pijača

Dejan Ozvatič: voznik spremljevalnega vozila, navigacija...

Peter Turk:  prehrana, pijača, oskrba kolesarja, navigacija......

Rudi Kočevar: zdravnik , oskrba kolesarja...

Uroš Zemljič: masaža, oskrba kolesarja...

Tea Žerjal: prehrana, pijača, oskrba kolesarja...

Luka Horvat: prehrana, pijača, oskrba kolesarja...

Igor Brezic: voznik avtodoma
Letošnji DOS je bil ekstremen v več pogledih. Ekstremno veliko odstopov, ekstremno nizke temperature, ekstremno veliko dežja…
Po treh "suhih" DOS-ih,  kolesarjem in organizatorjem letos dež in prenizke temperature za ta letni čas, niso prizanesle. Mogoče je maj res prezgoden termin za tako dirko, a kaj, ko pa je poletje kratko in je potrebno vse več dirk stisniti v tri štiri mesece.
No, zame je bil letošnji DOS priložnost, da sem sposoben prepeljati Slovenijo v manj kot 50 urah. Vsi moji treningi, ki pa so bili letos manj obsežni, kot lani, saj sem  zaradi natrgane ahilove tetive začel s treningi šele konec januarja, so potekali dobro in po planih. Vse je bilo tempirano na DOS. Generalka, 24 urni trening, je več kot uspela. Vsi smo bili optimistični in prepričani v osebno zmago. A, na nekaj nismo računali. Na izjemno nizke temperature (tekmovalci so čez Vršič peljali v petek, v noči na soboto pa je tam zapadel sneg !), ki bi bile še nekako lahko premagane, če jih ne bi spremljal še dež. In to ni bil topel poletni dež, pač pa mrzel, skoraj zimski. In, ker vsak tekmovalec večino, če ne že vseh, treningov opravi v suhem vremenu, mu v taki situaciji zmanjka izkušenj. Meni se je to letos pripetilo, pa čeprav smo lani pred DOS-om imeli trening v podobnih razmerah ( rezultat tistega treninga je vsem znan, viroza in posledično odstop na DOS-u 2009).
Izpred hotela Kras sem štartal miren in zbran. Celo optimističen, saj ni več deževalo. Južno primorski del sem odpeljal fenomenalno (povprečna hitrost 30 km/h). Počutil sem se lahkega in res mi je šlo dobro. Spremljevalna ekipa ( mlajši del) je svoje delo opravljala odlično in v njihovi družbi sem želel voziti čim dlje. No, in to je bila verjetno usodna napaka letošnje dirke. Po planu bi se morali v Sežani ustaviti in zamenjati ekipo. Jaz pa bi moral preobleči od dežja premočene drese. Ker pa mi je šlo dobro, sem nadaljeval pot do Gorice. Po Krasu ni nič deževalo, je pa pihal hladen veter. In tu sem se premrazil do kosti. V Gorici sem že čutil posledice nepremišljenosti. Zeblo me je. Po Vipavski dolini sem nadaljeval pot z drugo ekipo, a sem že čutil, da nekaj z menoj ni v redu. Pa ne, da bi bil utrujen, kje pa! Nekaj drugega. Na vzponu na Predmejo pa se je začelo.
Noge so delale kot urica, pa vendar sem opletal po cestišču, da so me fantje v spremljevalnem vozilu kar malce začudeno gledali. Hitrost pa je tudi vedno bolj padala. Komaj sem se držal na balanci. Zgornji del telesa in roke so počasi, a zanesljivo ostajale brez moči. Kaj je zdaj to?! Ustavil sem se na sredi vzpona. Se ponovno poskušal spraviti na kolo in vendar ni šlo. Uroš me je zmasiral, misleč, da mi nagajajo utrujene mišice. Nihče ni pomislil na podhladitev. Po počitku sem nadaljeval. A ni bilo nič bolje. Bil sem zbegan, priznam. Takega občutka nisem poznal. Vem kako je , ko si utrujen ali pa , ko te kaj boli. Tu pa tega ni bilo,. Ni bilo bolečine, ni bilo utrujenosti. Vse je bilo v redu, pa vendar ni bilo v redu.  Na vrhu Predmeje nas je namesto sonca, pričakala gosta megla. Spust je bil težaven, saj pred seboj nisem videl niti dva metra. In megla me je dotolkla. Ko se ti vlaga zažre v kosti, postaneš popolnoma otopel. Moje telo ni bilo več sposobno proizvajati dovolj energije za poganjanje kolesa in gretje telesa.
Spet smo stali. Tokrat je Uroš prvič pomislil na podhladitev. Fante je zeblo že, ko so stali pred spremljevalnim avtomobilom. Izmeril mi je telesno temperaturo in potrdil sum. Imel sem le 34,2°C telesne temperature. Fantje so me zbasali v kombi, kjer sem dobil infuzijo me zavili v brisače in folijo, me napajali z toplim čajem, a vse skupaj je potekalo prepočasi. Izgubili smo ogromno časa. Proti poldnevu je posijalo še sonce in predvsem zavoljo ekipe, ki me je spodbujala in se trudila okoli mene, sem pot nadaljeval. O moji odlični povprečni hitrosti s prvega dela poti, ni bilo ne duha ne sluha. Počasi sem lezel dalje in vmes me je izmenično grelo sonce in pral dež. Malce pred Žago sem se spet ustavil. Ne morem, ne gre. V ekipi so me spodbujali in poskusili smo še malo. Do kontrolne točke na Žagi sem se dobesedno privlekel. Tu pa smo se , še bolj težko kot lani, odločili, da odstopim. Na prvo mesto smo postavili zdravje. V tej dirki sem tako že zamudil možnost za dober čas, če pa bi nadaljeval, bi pa lahko ogrozil tudi sodelovanje na moji drugi letošnji dirki.
Torej se je tudi letos DOS zame preimenoval v DOŽ (do Žage) , kot so moj del dirke v šali poimenovali člani moje ekipe. Ne gre pa obupati, kot sem v razočaranju govoril po odstopu. Lani sem se s četrtim mestom na RACE odlično izkazal in potrdil svoje sposobnosti. Letos pa sem poleg DOS-a planiral še dirko po Švici v avgustu. In zato se ne bom preveč sekiral zaradi neuspeha na DOS-u, pač pa bom to izkušnjo obrnil sebi v prid in v Švici poskušal dokazati iz kakšnega testa sem. Moja ekipa, FH TEAM, mi stoji ob strani. To so mi takoj povedali.

Na koncu bi se želel zahvaliti vsem, ki ste z menoj v dobrem in slabem. Na ta način mi pokažete, da ste pravi prijatelji. Hvala ekipi, brez vas ni FH-ja.

Hvala moji družini in družinam članov moje ekipe, tudi brez vas ni FH-ja.
Hvala prijateljem, ki me prenašate in mi pomagate na moji kolesarski poti. In nenazadnje, hvala vsem mojim navijačem po vsej Sloveniji, vaše spodbudne besede mi dajejo še dodatnega elana. 

     Hvala vsem sponzorjem in donatorjem, res mi je v veliko čast, da lahko sodelujem z vami.


Gremo torej v Švico!


slike >>> 
Javljanje FH TEAM  iz dirke dos 2010več>>>
Leto 2016
NOVICE
DOS
DOS 2013
DOS 2012
DOS 2011
DOS 2010
DOS 2009
DOS 2008
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
KOS 2007
FRANJA
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________