Datum objave: 15.06.2008


Maraton Franja 2008


Rezultati Franja 2008 :


· skupno moški

· moja st. skupina L. 1969-1973


Zastavljenega cilja nisem dosegel. Pred štartom sem imel cilj zaostati 20 min za skupnim zmagovalcem. Zaostal sem toliko kot lansko leto, dobrih 30 min. Zelo blizu sem bil rezultatu, ki sem ga imel v mislih.  Se je pa danes marsikaj dogajalo na  Franji. Tako, da sem konec koncev lahko zadovoljen, da sem prišel do cilja. Že takoj na začetku, na  startu na Brezovici, sem imel prvo smolo.  Naletel sem na skupino kolesarjev, ki so imeli nesrečo (padec).  Cesta je bila polna kolesarjev tako, da smo  potrebovali kar nekaj časa, da smo se prebili naprej. Skupina pred menoj jo je zelo hitro ucvrla naprej tako, da nisem niti pomislil, da jih bi lahko dohitel. Nadaljeval sem v skupini, s katero smo se skupaj prebili mimo padlih kolesarjev, ki pa je bila vseeno hitra. Vrhniški klanec sem odpeljal v hitrem tempu. Od  Logatca, Godoviča, Idrije  vse do Cerknega. Do tu je šlo vse OK. Do Cerknega je okoli mene še najmanj trikrat počilo. Nesrečni kriki kolesarjev, ki so padli so me  tako zbrihtali, da sem si rekel, da bo bilo potrebno biti še bolj pazljiv.   V Cerknem je bil krajši postanek, potrebno se je bilo oskrbeti s pijačo.  Klanec Kladje sem letos vozil malo hitreje kot lani in  nisem imel težav. Na vrhu Kladja se nisem ustavljal. Nadaljeval sem pot in ujel skupino pred seboj, ki pa ni bila aktivna tako, da sem si želel hitrejšo skupino. Je pa ni bilo vse do Gorenje vasi. Od tam naprej je zopet hitrost narasla. Do Zbiljskega jezera sem se vozil v skupini , imel sem pa velik problem. Tiščalo me je, mehur je bil tako poln, da nisem mogel več zdržat. Razmišljal sem ali v hlače ali ustaviti , odločil sem se za slednje.  Ustavil sem se in  skupina je šla naprej, jaz sem pa zavil na peš pot in kot na DOS-u, ne vem koliko minut, uriniral.
Od daleč se mi je zelo hitro približevala nova skupina. Nisem niti dokončal in sem že lezel na kolo. Tudi ta skupina je bila hitra. Zelo hitro smo vozili proti  Tacnu  in naprej proti cilju. Po šmartinki se je odvijal pravi boj. Šprint skupine je bil zelo hiter in tudi jaz sem bil v ospredju.

Rezultat na koncu ni slab. No, pa je za mano  še drugi letošnji kolesarski podvig. Govorim o maratonu Franja 2008.  156 km dolgo traso sem izpeljal v času 3:59:27.1 

V svoji starostni skupini, moški letnik 1969-1973 sem zasedel 60. mesto. V skupni uvrstitvi med  moškimi pa sem bil 356. Vseh prispelih v cilj je bilo 1657 kolesarjev.

Če torej potegnem črto, sem zelo zadovoljen z letošnjo Franjo. Bom pa moral še veliko delati na eksplozivnosti. Peljati bom moral več hitrejših dirk, saj sem letos treniral predvsem vzdržljivost.


O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
______________


SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

Leto 2016
NOVICE
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
FRANJA
Franja 2011
Franja 2010
Franja 2009
Franja 2008
Franja 2007
KOS 2007
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________