O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
______________


SPONZORJI - OPREMLJEVALCI


______________


NOVICE
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
FRANJA
Franja 2011
Franja 2010
Franja 2009
Franja 2008
Franja 2007
KOS 2007
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

Leto 2016
______________


Datum objave: 14.06.2010


Maraton Franja 2010


V nedeljo, 13. junija, je bil Maraton Franja, največji slovenski kolesarski praznik. Seveda sem se udeležil maratona. Takega dogodka, če si količkaj kolesar, ne smeš izpustiti.  Maraton se je pričel ob 9,00 uri v BTC-ju in potem smo se za varnostnim avtom vozili skozi center mesta vse do uradnega starta, ki je bil na Brezovici.  Že navsezgodaj je bilo vroče in napovedane so bile visoke temperature. Po ravnini do Vrhnike je šlo odlično, v Vrhniški klanec tudi in vse do Cerknega. Pred vzponom na Kladje sem se ustavil vzel nekaj tekočine in proti vrhu. Sonce je že močno pripekalo. Na vrhu Kladja me je pričakal Dušan Reja z njegovo družino, podali so mi  nove zaloge pijače Winforce.  No, v Poljanski dolini  sem bil prisiljen počivati. V meča so me namreč zagrabili krči in sem dobrih 10 minut ležal ob cesti in se masiral. Pri tem sem imel čas analizirati dogajanje na progi in sem ugotovil, da sem si privoščil začetniško napako, ki me je stala kar nekaj časa - premalo sem pil! Do Cerknega  sem namreč spraznil samo en bidon enega pa šparal ne vem za koga in seveda, posledice so bile tu.
S težavo sem  se spravil nazaj na kolo. Od tu naprej sem samo še pil.  Kar nekaj skupin me je prehitelo med mojimi težavami. Nato me je  dohitela zelo hitra skupina, ki sem se ji pridružil in z njo prispel do cilja.
Ob prihodu v cilj sem bil sam nase zelo jezen. Počel sem neumnosti in kolesaril kot kak začetnik. Z rezultatom ne smem biti zadovoljen.  Skupina, ki smo skupaj kolesarili do Kladja  je v cilj prispela v času 3h. 45min  do mojih  težav  sem ji  z lahkoto sledil.  Ob pregledu rezultatov sem  ugotovil, da sem bil kljub vsemu boljši od lanske dirke.  V svoji kategoriji sem zasedel 43. mesto (lani 60. mesto- povzpel sem se za 17 mest) . V skupni  razvrstitvi pa sem bil na 241. mestu ( lani na 326. mestu - tu sem izboljšal svoj položaj za 85 mest).
Vedno bolj ugotavljam, da je Franja čisto nekaj drugega kot moje ekstremno kolesarjenje. Tu moraš biti hiter in eksploziven ves čas.  Moj način treniranja temelji na vzdržljivosti.  Je pa nekaj, kar je najbolj važno pri vseh dirkah: potrebno je dovolj  piti in jest, da  preživiš! 

Torej:  na Franjo tudi drugo leto!!!


Bodite aktivni!
Franci