O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
______________


SPONZORJI - OPREMLJEVALCI


______________


NOVICE
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
FRANJA
Franja 2011
Franja 2010
Franja 2009
Franja 2008
Franja 2007
KOS 2007
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

Leto 2016
______________


10.6.2012
31. Maraton Franja 2012

Letos sem 12. zapored odpeljal maraton Franja, 156 km dolgo avanturo.

Po zelo težki ultra  kolesarski dirki RAP ULTRA (350 km in 6490 v.m.), kjer sem zasedel odlično  7. mesto, sem se na Franjo odpravil še ne dovolj spočit.  Cilj sem imel, da presežem  rezultat iz leta 2011, ko sem končal na 219 mestu med 2000 kolesarji. Začetek letošnje Franje  je bil odličen. Čez Ljubljano sem se kar hitro prebil bolj v ospredje tako, da sem bil na Dolgem mostu v odličnem položaju, da s prvimi kolesarji  pridem v Vrhniški klanec. A, žal, so se načrti kmalu podrli. Že na ravnini, malo naprej od Loga, se je zgodila prva nesreča. Nastal je zastoj skupine tako, da smo se morali čisto zaustaviti.  Naredila se je selekcija in kolesarji, ki so bili pred nesrečo so se odpeljali naprej. Ponovno je nastal zastoj na krožišču pred Vrhniko, ko je nepreviden kolesar pozročil ponovni množični padec. Končno Vrhniški klanec. Tu se je zopet naredila zdrava  selekcija. Kar lepo sem ga premagoval in prišel v Napoleonov drevored z veliko skupino, ki se je naredila po vseh padcih. Tu sem se postavil na začetek kolone, zato da sem imel boljšo kontrolo cestišča. Vemo da je tisti del zelo slab.  V Logatec sem se pripeljal kot prvi  in vozil kot prvi vse do Kalc. Nekajkrat sem se umaknil, a ni bilo  kolesarja, da bi šel naprej. Zato sem v Kalcah namerno zavrl in se umaknil na levo, da sem spustil kolesarje za menoj naprej. Postavil  sem se zopet na sredino in tako užival v zavetrju vse do spusta proti  Idriji. Potem pa je prišel na vrsto dogodek, zaradi katerega sem prenehal dirkati FRANJO 2012 in sem se samo še peljal do cilja.

Pred spustom sem se zopet prebil med prve kolesarje, zato da bom v čim manjši gneči. Šlo je odlično , bil sem hiter, a žal ne dovolj za enega kolesarja. Vsi smo vozili svojo linijo, samo kolesar, ki nam je dvignil pritisk, se je odločil drugače.  Tip je meni in še 5 kolesarjem iz desnega boka pripeljal naravnost pred prva kolesa. Takrat sem se res tako ustrašil, da mi je za trenutek tudi srce nehalo biti. Že sem se pripravil na padec, a sem se odlično rešil iz zagate.  Na srečo smo vsi imeli kolesa obrnjena v isti smeri tako, da ni bilo dotika.  Tip, ki nas je nešportno prihitel se je odpeljal naprej. Ni se zmenil za naše ogorčene klice. Na ravnini sem ga dohitel. Pri hitrosti 40 km/h sem ga prijel za dres in jezno zakričal nanj. Tip se je začel opravičevati in izgovarjati. Šele nato sem stvar premislil in ga spustil. Še nekajkrat sem ga jezno ogovoril, nato pa sem se umaknil nazaj v skupino. Tudi drugi kolesarji so mu izrekli veliko sočnih za to njegovo nepremišljeno vožnjo.
 
Ker sem uvidel, da z mojim dobrim rezultatom ne bo nič in , da se je na Franjo prijavilo ogromno kolesarsko nezrelih tekmovalcev, sem se odločil, da bo letos moj cilj priti do konca brez padca. Od tu naprej sem  samo še užival. Čas ni bil več pomemben. V Cerknem sem se ustavil vzel pijačo in se sam odpravil proti Kladju.  Speljal sem ga odlično. V Gorenji vasi so se nam pridružili kolesarji z male Franje. Še vedno sem moral biti previden. V grupi je bilo kar nekaj kolesarjev, ki so skakali levo in desno.  Moja turistična vožnja vse do  Tacna se je poznala na utrujenosti. Ni je bilo.  Do Ljubljane je bilo še kar nekaj padcev. Vendar sem sam komaj čakal prihod na Dunajsko cesto. Vedel sem, da bo široko in tako več možnosti za hiter zaključek. 

Do Šmartinske sem se  vozil v skupini 70 kolesarjev. Za napad sem se odločil nekaj metrov od križišča s Kajuhovo cesto.  Na vso moč sem pognal svojega BMC RACE MASTER SLX01 in ga prisilil, da skupaj zdrživa vse do konca.  Skozi cilj sem se zapeljal prvi v svoji skupini. Vesel sem bil za ta zadnji del. Čas se je ustavil pri 3:54:17.2 in to je pomenilo skupno 355 mesto med 1700 prijavljenimi kolesarji na veliki Franji.


Sedaj je pred menoj trening za Avstrijo 2012.
V prvi vrsti pa moram zbirati dovolj  sponzorskih sredstev, saj je od tega odvisna moja udeležba na tekmi.


Bodite aktivni!
FH