www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

Novice 2007


Film DOS 2007!!!
Datum objave: 12.12.2007

V petek, 10.12.2007 sem bil na ogledu predpremiere filma DOS 2007.
Dogodek se je zgodil v Sport hotelu v Postojni. 
Še preden  se razpišem in podam svoje mnenje o samem dogodku, ki se je zgodil, 
kapo dol,  organizatorju in vsem, ki so pomagali pripraviti tako velik kolesarski dogodek v Sloveniji.
Predstavitev filma je trajala 30 min. Film je napet in te drži pokonci do konca.
Vseeno pa sem  bil nad filmom malo razočaran. Sam vem, da je na DOS-u 2007 startalo 18  kolesarjev  in  1 kolesarka. V filmu, ki je bil predstavljen so v njem imeli mesto samo trije  ekstremni kolesarji. To so Jure Robič, Marko Baloh in Aja Opeka. Moje mnenje in tudi ljudi, ki so si ogledali film je, da bi lahko organizator v bodoče posvetil tudi ostalim kolesarjem kakšno sekundo in jih tudi omenil. 
Organizator je za obrazložitev povedal, da je bil odvisen od dveh slovenskih medijev , ki sta naredila prispevek , svojih kamer pa ni imel na razpolago. Še dobro, da je ekipa Aje Opeka imela nekaj lastnega video materiala o DOS-u, tako da je na filmu pristala tudi ona. Organizator pravi, da bo drugo leto vse drugače.
Člani KŠD Notranjc , ki jih vodi g. Andrej Berginc so v kratkem pokomentirali DOS 2007 . Ugotovili so, da je bilo nekaj napak, ki pa niso bile takšne, da jih ne bi bilo mogoče odpraviti na drugi dirki, ki bo prihodnje leto. G. Mirko Zver je takoj na začetku svojega govora povedal, da bo trasa DOS 2008 na nekaterih odsekih spremenjena. Prva sprememba naj bi bila med Golnikom in Kamnikom, druga v Prekmurju  in tretja med  Šmarjem pri Jelšah in Brežicami. Trasa se bo podaljšala za dobrih 40 km . Ker vemo, da Slovenija ni ravninska  dežela, je traser pridelal tudi nekaj novih višinskih metrov na sami progi. Dodanih je še  približno 1000 višincev na zdajšnjih 12.100. Skupaj jih bo tako nekaj čez 13000.  
Organizator je še povedal, da se bo na drugi dirki striktno držal pravil in bo prekrške, ki jih naredi kolesar ali njegova ekipa, tudi kaznoval. Organizator zagotavlja da bo dirka še boljša.Pričakujejo večje število  prijavljenih kolesarjev kot na DOS-u 2007. Navijačev ob cestah pa tako nikoli ni manjkalo. Drugo leto jih bo gotovo še več.
Film o DOS-u 2007 bo prikazan še enkrat,  za širšo javnost, dne, 18.1.2008  ob 18.00 uri v kulturnem domu v Postojni.


Franci
_____________________________________________________      
FITNES!!!
Datum objave: 06.12.2007

No, pa sem začel tudi jaz trenirati v fitnesu!!!
Direktor DOS-a,  g.Andrej Berginc se je z g. Rokom Mirkovičem, vodjo Fitnes centra v Postojni dogovoril za sponzorstvo in pomoč pri pripravi kolesarjev za kolesarsko dirko DOS 2008.
Dne 26.11.2007  sem pričel trenirati  v fitnessu in delam po programu, ki mi ga je sestavil vodja centra g. Rok. Program je narejen predvsem za roke, vrat,  trebuh, hrbet in seveda noge. Izvajam ga 4x tedensko, vaje se vsak dan spreminjajo. Program je predvsem namenjen  kolesarjem,  ki se odpravljajo na težke ekstremne dirke.
Ena izmed njih je tudi DOS.

Na koncu bi se rad zahvalil Roku in Andreju za pomoč, ki mi jo nudita  ob pripravi na zgoraj omenjeno dirko .
Kako izgleda FITNESS v Postojni pokukajte v mojo fotogalerijo.

Franci
_____________________________________________________    
Še diham!!!
Datum objave: 07.11.2007

Prijatelji in vsi obiskovalci moje internetne strani, čas je že, da kej napišem, a ne!?

Res je,  od maratona Franje 2007 se nisem nič javljal.

Nič takega se ni zgodilo. No, bilo je vmes nekaj kolesarskih  padcev (ne hodi na kolo brez ČELADE) in kolesarskih vzponov.  Takoj po Franji sem si privoščil kar dolg dopust (21 dni), ki sem ga preživel z družino v Ameriki. Bilo je zelo lepo in zabavno.  Samo njihove hrane mi ne omenjat in bom ostal dobre volje. Moram Vam  povedat, da si tudi v Ameriki nisem dal miru. Tudi tam sem sedel na cestno kolo.  S prijatelji sem se dvakrat odpravil na kolesarjenje okoli Clevelanda in naredil nekaj milj. Tako, da zdaj vsaj malo poznam kako izgledajo ameriške ceste za kolesarje.  Moram vam povedat, da niso nič boljše kot pri nas.  Vsaj tam, kjer smo se mi vozili.
Je bilo pa doživetje kolesariti na oni stran luže. Nekajkrat sem celo pomislil, kako bi bilo, če bi se kdaj podal na  RAAM. No temo, da bi jaz kdaj nastopil na RAAM-u, pustimo za kdaj drugič.:-)))
Sem pa  že z mislimi pri naslednji sezoni, to je kolesarska  sezona 2008. Zame bosta s kolesarskega vidika pomembna dva projekta,  DOS EXTREM 2008  in maraton FRANJA 2008. 
Na DOS  sem se prijavil pred kratkim tako, da sem zdaj že z mislimi in organizacijskimi pripravami pri temu projektu. Potrebno bo dobiti čim več sponzorjev in se dobro pripraviti na samo dirko.
Voljo, ki jo imam trenutno, bom  uspešno vložil v psihične in fizične priprave, ki jih bom izvajal v zimskem času.

Kolesarsko sezono sem skoraj že končal. Po kolesarskih števcih sem prevozil letos že 9000 km. Od tega kar nekaj km višincev, ni šlo samo  po ravnem.
Sam mislim, da  je to lepa popotnica kilometrov za drugo leto. Letos bom, če bo še vreme,  šel z gorskim kolesom še na kak hrib.

Upam, da nisem bil predolg in se kmalu zopet beremo.

Franci
____________________________________________________________________________
Grem na maraton Franja
Datum objave: 22.05.2007
 
Projekt KOS 2007 je za nami. Pred menoj je letos še en velik kolesarski  dogodek. Dne 17.06.2007 je na razporedu kolesarski maraton Franja. Udeležil se ga bom sedmič zapored. Do maratona bom pridno treniral in upam na dober čas.
več na >>>
 
http://www.franja.org/sl/
__________________________________________________________________
Plan  za KOS!
Datum objave: 08.05.2007

Pozdravljeni dragi prijatelji, kolesarski navdušenci  in vsi,  ki nas  boste spremljali na našem velikem projektu KOS 2007!

Sporočamo vam nekaj podatkov o tem  kako smo planirali naše kolesarjenje po Sloveniji.

Na težko, 1146 km  dolgo pot, se bomo podali zjutraj v četrtek 10.05.2007 ob 7.00 izpred hotela Sport v Postojni.
Kolesarja Franci Horvat in Janez Mandeljc imava pred seboj samo en jasen cilj: prekolesariti Slovenijo v štirih dneh.
Spremljevalna ekipa se bo vozila v avtodomu  in osebnem vozilu in skrbela za naju do konca najinega podviga.


Načrt štiridnevnega kolesarjenja :

1. dan
Postojna-Pivka-Ribnica-Ilirska Bistrica-Harije-Podgrad-Obrov-Kozina-Črni Kal-
Kubed-Sveti Anton-Marezige-Babiči-Pomjan-Šmarje-Dragonja-Seča-Lucija-Izola-Koper-Bertoki-Dekani-Cepki-Rižana-Črni Kal-Kozina-Divača-Lokev-Lipica-Sežana-Tomaj-Skopo-Kobdilj-Štanjel-Branik-Dornberk-Volčja draga-Šempeter-Nova Gorica-Cesta-Lokavec-Predmeja-Kovk-Col-Črni vrh-Godovič-Idrija-Travnik-Dolenja Trebuša-Most na Soči : skupaj 336.8 km


2. dan
Most na Soči-Idrsko-Kobarid-Trnovo ob Soči-Srpenica-Žaga-Bovec-Trenta-Vršič-Kranjska Gora-Gozd Martuljek-Hrušica-Jesenice-Slovenski Javornik-
Žirovnica-Begunje-Srednja vas-Tržič-Križe-Senično-Golnik-Češnjevek-Cerklje-
Zalog-Lahovče-Kamnik-Stahovica-Gornji Grad-Radmirje-Nazarje-Mozirje-Šoštanj-Velenje-Mislinja-Slovenj Gradec-Bukovska vas-Dravograd-
Radlje ob Dravi-Selnica ob Dravi : skupaj 318.8 km
 
3. dan
Selnica ob Dravi-Kamnica-Rošpoh-Spodnja Kungota-Zgornja Kungota-Šentilj-
Selnica ob Muri-Sladki vrh-Črnci-Gornja Radgona-Radenci_Vučja vas-Križevci-Veržej-Dokležovje-Beltinci-Odranci-Črenšovci-Razkrižje-Stročja vas-
Ljutomer-Libanja-Gorišnica-Ptuj-Majšperk-Rogatec-Podplat-Mestinje-Grobelno-Šentjur-Štore-Celje-Laško-Zidani Most-Radeče-Vrhovo-Boštanj-Krško : skupaj 273.6 km
 
4. dan
Krško-Stari grad-Šentlenart-Brežice-Krška vas-Cerklje ob Krki-
Kostanjevica na Krki-Šentjernej-Petelinjek-Novo Mesto-Vahta-Suhor-Metlika-Gradac-Vranoviči-Črnomelj-Kanižarica-Dobliče-Stari trg-Jelenja vas-Čeplje-
Brezovica-Rajndol-Mozelj-Livold-Kočevje-Ribnica-Žlebič-Sodražica-Podklanec-Nova vas-Bloška Polica-Grahovo-Martinjak-Cerknica-Podskrajnik-
Rakek-Unec-Planina-Postojna : skupaj 212.5 km
_________________________________________________________________
Odločitev  je padla!
Datum objave: 02.05.2007
 
Sporočam vam, da se bom dne 10.5.2007 s prijateljem  Janezom Mandeljcem  podal na zelo zahtevno kolesarjenje okoli Slovenije, ki sva jo poimenovala
KOS 2007.
Letos se bo prvič zgodila ultramaratonska kolesarska dirka okoli Slovenije, ki so ji organizatorji nadeli ime DOS Ekstrem 2007. Vse pohvale postojnskim organizatorjem, ki bodo organizirali omenjen projekt.
Odločila sva se, da se letos še ne bova prijavila na tekmovanje DOS Ekstrem 2007. Trasa pa se nama zdi  zanimiva in  zato jo bova odpeljala v istem terminu kot bo potekal DOS Ekstrem 2007, s tem da si bova vzela nekaj ur prednosti.
V četrtek  10.5.2007 se bova ob 7.00  podala  izpred hotela Sport na 1146 km dolgo pot iz Postojne na južno in severno Primorsko, čez Vršič do Kamnika in čez Črnivec na Koroško, od tam na Štajersko, v Prekmurje, skozi Prlekijo do Rogaške in nato na Dolenjsko, čez Gorjance v Belo krajino, do Kočevja in čez Bloško planoto nazaj do Postojne. Če Bog da in sreča junaška, se vrneva v nedeljo, 13.5.2007 v večernih urah pred hotel Sport.
___________________________________________________________________
KOS 2007!  
Datum objave: 22.04.2007     
22.04.2007 Nedelja,  v hotelu Sport je padla odločitev kdo bo sodeloval pri projektu KOS 2007
 

___________________________________________________________________                                         
O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


SLEDENJE FHTEAM
______________


SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


Leto 2016
NOVICE
leto 2012
leto 2011
leto 2010
leto 2009
leto 2008
leto 2007
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
FRANJA
KOS 2007
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________