www.francihorvat.eu  Copyright © 2007-2012 Franci Horvat, Postojna * Slovenia

O Spletnih Straneh
Mediji
Oglaševanje
VAŠ PROSTOR ZA
OGLAŠEVANJE
__________________


NOVICE 2008

datum objave 13.11.2008
Uvodnik za leto 2009

Dne, 13.11.2008  sem se prijavil na DOS EXTREM 2009        
več>>>

datum objave 01.11.2008 
Zaključek moje izjemno uspešne kolesarske sezone 2008!!!

Dragi prijatelji, znanci in sponzorji! Kaj naj vam rečem na koncu sezone?
V začetku leta sem si zastavil nekaj kolesarskih ciljev. DOS, FRANJA, 12 UR .
Vsi, ki ste stali za mano in me podpirali pri mojih kolesarskih podvigih ste vedeli, da sem si postavil velike cilje in da jih bo težko uspešno izpeljati. Izpeljal sem jih in brez vaše pomoči jih prav gotovo ne bi izpeljal.  Zato se vam vsem skupaj še enkrat zahvaljujem za izkazano pomoč, ki ste mi jo nudili  v letu 2008.
Dogodki so si kar sledili in vse sem zelo uspešno opravil.  DOS sem izpeljal nad pričakovanji in z uvrstitvijo presenetil. Uvrstil sem se na 9. mesto od 50 na start  prijavljenih ekstremnih kolesarjev.  Maraton Franjo sem izpeljal  malce slabše kot sem si zastavil, a vseeno zadovoljivo. Število prevoženih kolesarskih kilometrov v letu 2008 je 17.000. Dobra popotnica za leto 2009. 

Za konec sezone sem še pripravil projekt 12 ur  dobrodelnega kolesarjenja in z izkupičkom 400 EUR prispeval v blagajno Društvu paraplegikov Istre in Krasa. To je bil zame pomemben dogodek. S tem sem pokazal, da tudi jaz lahko nekomu pomagam in  nudim svojo pomoč.

Vsi me sprašujete kaj bom počel v letu 2009.  Prav gotovo se bom vozil s kolesom, ali bo to samo turistično ali tekmovalno bomo pa še videli.
Najprej, seveda, pogovor doma z mojo družino in z ekipo FH TEAM.  Šele takrat vam lahko razkrijem katerih kolesarskih podvigov se bom lotil v letu 2009.

Bodite aktivni !
Franci
_________________________________________________________________
datum objave 21.10.2008
Izročitev čeka Društvu paraplegikov Istre in Krasa !!!

Moje 12 urno dobrodelno kolesarjenje je danes dobilo svoj epilog. Na okrogli mizi O potrebah invalidov, ki je potekala v OŠ Miroslava Vilharja v okviru Tedna vseživljenskega učenja, sem Društvu paraplegikov Istre in Krasa, predal 400 EUR, ki smo jih zbrali na dan kolesarjenja. V imenu društva je prispevek prevzel Benjamin Žnidaršič in se mi zahvalil.
Mogoče ne bi bilo slabo, da bi tako kolesarjenje ponovili še kdaj. Vsekakor pa ob toplejšem vremenu.

slike>>>

Bodite aktivni!
Franci
_________________________________________________________________
datum objave 05.10.2008 
12 urno dobrodelno  kolesarjenje v okolici Postojne  je uspelo do popolnosti! Kljub jutranjemu dežju in mrazu, smo štartali točno ob 8.00 in 12 urna kolesarska avantura se je začela. Najlepše  pa je bilo, da nisem bil niti en krog sam. Vedno sem imel ob sebi kolesarje in skupaj smo uspešno odpeljali vseh 12 ur. Zbrali pa smo tudi kar nekaj sredstev,ki jih bomo darovali Društvu paraplegikov Istre in Krasa.  Projekt je dosegel svoj namen!  
Več...

Bodite aktivni!
Franci
___________________________________________________________
datum objave 26.09.2008        
12 urno dobrodelno  kolesarjenje v okolici Postojne!!!      

G.Andrej Kobal vodja TRGO ABC PE POSTOJNA mi je prisluhnil in dogovorili smo se za sodelovanje, da skupnimi močmi izpeljemo načrtovani projekt.

FRANCI HORVAT, tekmovalec ekstremne kolesarske dirke DOS EXTREME 2008, bo skupaj s svojo ekipo FRANCI HORVAT TEAM in KŠD MUŠKETIRJI      na dan, 4. oktobra 2008, opravil 12 urno neprekinjeno krožno kolesarjenje v okolici  Postojne.

Start bo ob 08:00 izpred  stavbe  TRGO ABC, PE POSTOJNA.
Dolžina kroga je 18,5 km, sama pot pa bo potekala po trasi - Postojna (TRGO ABC PE POSTOJNA) - Hrašče - Dilce - Landol - Erazem - Zagon - Velik Otok - Postojna (TRGO ABC PE POSTOJNA).Trasa je v celoti asfaltirana. 
Promocija ultra kolesarjenja in  uspešen zaključek sezone 2008    
                   VABILO   ZEMLJEVID   RAZPIS
                     
Projekt bo polek kolesarskih užitkov tudi dobrodelen. Prostovoljne prispevke udeležencev in obiskovalcev bomo namenili
           Društvu paraplegikov Istre in Krasa 

Ekipa bi dogodek rada delila z vami, zato vas vabi, da se kolesarjenja udeležite tudi vi. Vsak kolesar bo lahko progo odpeljal po svojih zmožnostih. Priporočljiv dobrodelni prispevek na odpeljan krog je 5 eur. Kolesarili boste na lastno odgovornost, z obvezno zaščitno čelado.
Vsi zainteresirani, ki bi radi kolesarili del poti s Francijem, in mu s tem izkazali podporo, se obrnite na tel. številki: 041/564-300 (Franci) ter 031/200-212 (Marko), kjer se bomo dogovorili za kolesarjenje in bomo dosegljivi tudi za vse ostale informacije.
Na razpolago bom imel dva različna kolesa priznanih svetovnih znamk
        Ridley                                       BMC
Ridly Excalibur                                    BMC SLX01 Racemaster
Uvoznik cestnih koles Ridley        Uvoznik cestnih koles BMC
VEB COMPANY Litijska 12a              MITRIJE, d.o.o. Podutiska 177
1000 Ljubljana                                 1000 Ljubljana
Tel. +386 01/4303 911                   Tel. +386 (0)51 382 21  
_________________________________________________________________
datum objave 25.08.2008
Oče proti sinu!

Še kolesarim. Vrhovi padajo en za drugim. Tako, da ste moji navijači lahko brez skrbi. Zadnje čase se ukvarjam tudi z gorskim kolesarjenjem.
Razlog je moj sin Luka. Fantina me izziva in me je tudi izzval. V soboto sva se pomerila na gorski kolesarski dirki. Kako se je razpletlo pa preberite na njegovi spletni strani.
več...
__________________________________________________________________
datum objave 01.08.2008
Morje, hrana  in poležavanje to je užitek ...

To je dopust za mojo ženo, ne pa zame. Poleg vsega tega ona doda še plavanje v morju in potapljanje. Tako, da čisto brez športa ne gre. Kolo, to pa je zame in tudi na dopustu je bilo v prvem planu. Vsak dan sem kolesaril in igral tenis. To pa je bil dopust po mojem okusu. Letos sem dopust z družino preživel v campu, nekaj km pred Primoštenom. V 10 dneh sem bil dvakrat v morju in neštetokrat  pod tušem:-))  No, tudi poležaval sem na plaži pod velikim senčnikom, da me ne ujame  kak žarek sonca.  Vročina je bila velika.  35 stopinj je bilo skoraj vsak dan. Primošten je zame idilični kraj za kolo. Malo magistralke potem pa v notranjost  in se voziš po mirnih cestah in lepih vaseh, ki jih drugače sploh ne vidiš. Tu se višincev nabere kolikor hočeš. Trasa je izgledala nekako takole: zemljevid.  Avtomobilskih in kolesarskih km je bilo dovolj.
Doma ne bo nič drugače. Pedala se bodo vrtela in pripravljal se bom za dogodek, ki sem ga planiral za jesen.  

V jeseni imam plan organizirati kolesarski dogodek v Postojni. Več o samem dogodku pa  bom še napisal, ko bodo znane vse podrobnosti .
_____________________________________________
Franci Horvat  in E-hub skupaj do boljših rezultatov
datum objave 19.07.2008

V letu 2008 sem se prvič udeležil Dirke okoli Slovenije (DOS EXTREME). Na cilj sem prispel deveti v moški in absolutni konkurenci. V pogovorih s kolegi kolesarji smo se dotaknili tudi kolesarske opreme in tako sem zvedel za E-HUB pesto.

G. Boštjan Mahnič direktor podjetja Ekstundo d.o.o. mi je prisluhnil in dogovorili smo se za sodelovanje. V testiranje so mi ponudili obroč s pesto EHUB model 3 zelena. Rahlo sem bil skeptičen zaradi teže peste in obroča. Vendar pa sem bil prijetno presenečen že pri prvi vožnji. Razliko sem opazil pri prehodih iz ravnin v vzpone. Le ti so bili bolj enostavni in bistveno lažji. Sistem mi je omogočil boljše in hitrejše vrtenje pedal. Vzmetni mehanizem mi je s svojo trdoto pomagal do doseganaj višjih hitrosti s precej manj truda. Občutek upora je veliko manjši.

Kot dolgoprogaš menim, da se E-HUB pesto odlično obnese in ga toplo priporočam.
______________________________________________
Franja 2008
datum objave  15.06.2008

Zastavljenega cilja nisem dosegel. Pred štartom sem imel cilj zaostati 20 min za skupnim zmagovalcem.
več...
_______________________________________________
USPELI SMO!!!
datum objave  11.05.2008

S pomočjo ekipe sem speljal DOS-EXTREME 2008 v 54 urah in 28 minutah. Ta rezultat me je popeljal na 9.mesto! Dirka je bila naporna, vendar tudi zanimiva. Zahvaljujem se vsem mojim zvestim navijačem za spodbudo in številčen sprejem ob prihodu kljub zgodnji uri. Organizatorju dirke, društvu Notranjc, pa izrekam čestitke ob odlično izpeljani dirki. Vedno boljši ste!   REZULTATI DOS-RAS 2008
več...
_______________________________________________
Sneg na Vršiču!
Datum objave: 27.04.2008

Danes sem se odpravil na planiran hitri trening  iz Postojne na Vršič.  To je bil eden zadnjih večjih treningov pred extremno kolesarsko dirko  DOS 2008.  Danes je bilo  vreme kot naročeno za kolesarjenje.  Iz Postojne sem odkolesaril proti Godoviču in od tu sledeil trasi DOS-a mimo Idrije po dolini reke Idrijce do Mosta na Soči.  Pot sem nadaljeval skozi Tolmin, Kobarid in Bovec ter zavil proti Trenti. Vršič so za promet odprli dva dni nazaj in močno me je zanimalo koliko snega je na vrhu. Pri vzponu na Vršič, sem imel tudi spremljevalno ekipo. No, predno sem začel z vzponom na Vršič, so me v Trenti  dohiteli člani moje družine.  Malo sem jih presenetil z hitrostjo mojega kolesarjenja.  Upali so, da me bodo že prej dohiteli in za menoj vozili kakšen kilometer več, da bi bolje okusili slast spremljevalne ekipe, ki me bo spremljala na DOS. Vzpon na Vršič  je bil  prijeten in užival sem, ko sem se vzpenjal na naš najvišji prelaz. Bolj, ko sem se bližal vrhu, več snega je bilo ob cesti. Na vrhu in proti Kranjski gori pa se lahko pohvalijo še z zelo veliko snega.  

V tednu ki je pred nami, bom naredil še nekaj treningov, potem si vzamem čas za  regeneracijo.
Nekaj slik z današnjega treninga najdete v Fotogaleriji.
_______________________________________________
Moj prvi Brevet!
Datum objave: 06.04.2008

Sobota, 5.4.2008. Ura 8.00, start prvega letošnjega Breveta v Sloveniji. Organiziralo ga je Obalno planinsko društvo Koper.
Udeleženih je bilo 100 kolesarjev.  Trasa je bila speljana po Slovenskih  in Hrvaških cestah. Kolesarili smo po cestno prometnih predpisih, ki se jih nekateri niso držali. Vreme je bilo prijazno za kolesarje. Ponekod je bilo veliko vetra v prsa tako, da je bilo potrebno kar pošteno vrteti pedala. Takoj v začetku, na Črnem kalu, se je manjša skupinica odlepila od skupine, v kateri sem bil.  Formirale so se skupine in jaz sem vozil v drugi.  Bilo je prijetno voziti se z nekaterimi že znanimi obrazi, nekatere sem pa še spoznal med kolesarjenjem.  Cel krog smo peljali v normalnem ritmu in nismo poskušali loviti skupine pred seboj. Na trenutke je tako letelo, da je bilo kar lepo pogledati na števec in na njem videti hitrosti, ki jih kot posameznik ne moreš  doseči. V skupini sem veliko sodeloval, predvsem v drugi polovici trase, ko so nekaterim začele pohajati moči, takrat je bilo potrebno pomagati vleči vlak.
Imel sem manjše probleme z menjalnikom na kolesu.   Čeprav sem upal, da bo vse teklo brez skrbi, se je zgodilo, kar se ne bi smelo. Imeli smo nesrečo pred slovensko mejo nekje na 170 km. Padec kolesarke iz skupine, ki je pri tem udarila z glavo  v  robnik cestišča. Vsa  sreča, da je imela punca čelado. Na koncu se je vse  dobro končalo. V cilj sem prispel v drugi skupini.
Če na koncu potegnem črto, sem z Brevetom zelo zadovoljen.
   
Trasa: klik na BREVET

Še nekaj podatkov:
Čas vožnje :  6:42:30 plus trije postanki na časovnih kontrolah in nezgoda                             

Skupaj  prevoženih km:    194,4  km 
Porabljne kalorije:            6694   kcal    
Povprečni srčni pulz:        146     bpm    
Maximalni srčni pulz:       172     bpm    
Povprečna hitrost:            28,5     km/h   
Maximalna hitrost :          63,4     km/h   
Višinski metri:                  2435    m        
Franci
__________________________________________________________
Zastavljen kolesarski trening za DOS smo uspešno izpeljali!
Datum objave: 31.03.2008

V petek, 28.3.2008 ob 19 .00 uri, sem se iz Postojne odpravil s svojo FH ekipo po delu trase DOS-a. Na startu, v Postojni, je bila temperatura zraka 2 stopinji nad ničlo. 
Plan je bil, da naredimo dva kroga po južnoprimorskem delu. S treningom sem hotel preveriti  samega sebe, koliko  bom spal, kako bo nočna vožnja vplivala na počutje in še pridobiti nekaj drugih pomembnih podatkov.
Prvo noč je bilo vreme prijazno,  razen mraza.  Upam, da bo 8.maja topleje, čeprav se lahko ponovijo temperature s tega treninga. Po primorskih cestah pa sem kolesaril sam.  Drugi dan je bilo lepo, sončno vreme. Imel sem tudi nekaj vetra v hrbet in seveda v prsa ( v Kozini je pihala burja kot za stavo).  Na cesti pa nisem bil edini kolesar. Srečal sem tudi  kar nekaj kolesarjev, ki se pripravljajo na DOS. Nekaj km smo tudi skupaj kolesarili, potem pa smo se prepustili vsak svojemu tempu. Jaz sem nadaljeval po svojem planu, ki sem si ga zadal.
Da ne bom vsakega posebej našteval, jim vsem zaželim : Vso srečo na DOS-u  2008.

Še nekaj podatkov iz ure Polar :

Skupaj sem naredil 540 km v 27h (p. hitrost 19.1 km/h).
Čistega kolesarjenja je bilo 22h 05min (p. hitrost  23.97 km/h).
Počitka  smo pridelali za 4h 55min, spal nisem nič!? Kaj za vraga sem počel:-))
Skupaj vseh višinskih metrov  sem naredil 6.660 m.
Povprečni srčni pulz je bil 138 p/m

Počutje na koncu treninga je bilo normalno. Na testu sem ugotovil, da imam še veliko rezerve. Ekipa FH TEAM je dobro opravila delo. Bilo je nekaj napak, ampak saj zato pa  smo bili na testu, da vidimo, kaj moramo še postoriti do DOS-a.

Še vedno je moj cilj na DOS-u 2008 naslednji :  STARTAJ - PELJI - KONČAJ.

1. krog   Skupaj 290 km 
-odhod iz Postojne 28.03.08 ob  19.00 uri
-prihod v Postojno 29.03.08  ob   7.30 uri

Postojna - Pivka -Ribnica - Ilirska Bistrica - Harije - Podgrad - Obrov - Kozina - Črni Kal - Kubed - Sveti Anton - Marezige - Babiči - Pomjan - Šmarje-Dragonja - Seča - Lucija - Izola - Koper (Markovec) - Bertoki - Dekani - Cepki - Rižana - Črni Kal - Kozina - Divača - Lokev - Lipica - Sežana - Tomaj - Skopo - Kobdilj - Štanjel - Branik - Dornberk - Volčja draga - Šempeter - Nova Gorica - Ajdovščina- Vipava- Razdrto- Postojna

2. krog Skupaj 250 km
- odhod iz Postojne 29.03.08  ob 8.30 uri
- prihod na Predmejo ob 22.00 uri

Postojna - Pivka -Ribnica - Ilirska Bistrica - Harije - Podgrad - Obrov - Kozina - Črni Kal - Kubed - Sveti Anton - Marezige - Babiči - Pomjan - Šmarje-Dragonja - Seča - Lucija - Izola - Koper (Markovec) - Bertoki - Dekani - Cepki - Rižana - Črni Kal - Kozina - Divača - Lokev - Lipica - Sežana - Tomaj - Skopo - Kobdilj - Štanjel - Branik - Dornberk - Volčja draga - Šempeter - Nova Gorica -Lokavec - Predmeja 
_________________________________________________________
Več kot uspešno opravil nalogo v soboto 8 marca !!!
Datum objave: 10.03.2008

V soboto zjutraj sem se zbudil z dobrimi občutki in takoj sem vedel, da danes ne bi smelo biti  nobenih težav  na 8 urnem kolesarjenju na trenažerju.
Odpravil sem se v Epicenter, kjer smo se dobili s člani FH TEAM. Ura je bila 8 in 10 min. Prireditveni prostor smo pripravili že en dan prej. 
Tako, da so nam zjutraj ostale le še finese. 
Predstavitev FH Team smo opravili v prostorih  podjetja AGA iz Postojne.  

Člani ekipe FH TEAM ( Peter T. , Martin M, Marko P., Valter U., Franko O., Manja K., Danilo Č.)  so že ob 9 uri vse  postorili tako, da smo imeli na razpolago tudi že video predvajanje in vse ostalo, kar smo potrebovali, da je vse potekalo brez problemov.
Čez dan smo predvajali kar nekaj dokumentarnih športnih filmov.- KOS 2007, DOS 2007, Jure Robič RAAM  2007, Marko Baloh SANJE SO URESNIČENE  in film Fredi Viraga.

Moj plan je bil odpeljati 8 ur. Vmes  sem načrtoval  štiri postanke.  Na vsake dve uri po pet minut.  Želena  povprečna hitrost 30 km/h.

Deveta ura  se je hitro približevala tako, da sem se moral kar na hitro preobleči in pripraviti za kolesarjenje. Pred samim startom smo naredili še nekaj slikic. Moj pogled pa se je vseskozi usmerjal proti  novemu kolesu znamke Ridley Excalibur CARBON 2008, ki sem ga dobil v četrtek in ga do sobote še nisem nič vozil.  V petek sem ga samo pripravil za trenažer in preizkusil, če vse normalno deluje.

O takem kolesu sem zadnjih nekaj let lahko le sanjal. No, prišel je tudi ta čas in sanje so se tudi uresničile. 
Rad bi se zahvalil direktorju trgovine VEB COMPANY , g. Boštjanu Medvedu, ki me na veliko podpira že od samega začetka mojih priprav za DOS 2008.

Prišel je čas :
Ob 8h 59min sem se usedel na kolo in  začel s kolesarjenjem. Vsem  obiskovalcem, tako rekreativcem kot športnikom,  sem ponudil, da me lahko spremljajo na dveh kolesih.  Eno kolo je bilo cestno znamke KONA (prve in zadnje vilice carbon), to je izjemno lahko in dobro kolo (sam sem ga imel priložnost spoznati, ko sem ga uporabljal za treninge, ki sem jih opravil v zimskem času in v Čateških toplicah) več informacij o samem kolesu dobite v trgovini VEB COMPANY na Litijski cesti  v Ljubljani. Zelo priporočam! Drugo je bilo gorsko kolo.

Prvi se mi je na kolesarjenju pridružil Jože Š. iz Postojne, ki je kolesaril na gorskem kolesu. Z menoj je požiral kilometer za kilometrom eno uro. Stari maček.

Drugi kolesar, ki se mi je pridružil, je bila ženska.
To je bila AJA OPEKA, lanskoletna  Evropska kolesarska prvakinja v ekstremnem kolesarjenju. Najbolj znano žensko kolesarsko ime v Sloveniji v letu 2007. Članica izjemno uspešnega Kolesarskega kluba Postojna, ki je med najbolje organiziranimi klubi v Sloveniji.
Aja si je s seboj prinesla svoje kolo in valje.  Kolesariti je začela ob 9 uri in 18 min. Po dveh urah kolesarjenja je nakazala,  da mi bo družbo delala vseh 8 ur. Zato je bilo potrebno tudi za njo poskrbeti tako kot se šika.  Manja, članica naše ekipe, ki je imela na skrbi prehrano,  je tako imela oskrbo za Ajo in mene.

V nadaljevanju dneva so se na kolesa izmenjevali različni kolesarji in kolesarke. Na cestnem kolesu  se mi je pridružil tudi član ekipe Valter U. Ob 11 uri se mi je pridružil član organizacijskega odbora DOS-EXTREM, Mirko Zver. Na gorsko kolo je sedel še drugi član ekipe Franko O. Fantje in dekle iz FH Teama so res dihali z mano. Nič mi ni manjkalo. Manja K. je poskrbela za prehrano in za pijačo.  Poskrbeli smo tudi za vse ostale kolesarje, ki so se udeležili kolesarjenja. Nudili smo jim prehrano in napitke. Upam, da smo lepo poskrbeli za vse. Pripomb ni bilo.

Sledile so menjave na ostalih kolesih. Vrteli so  Danilo Č. , Tomaž P.,  Ana K. in Dejan.   V popoldanskem času se mi je pridružil tudi znani ultra extremni kolesar Fredi Virag, večkratni udeleženec RAAM-a.  Nato mu je sledil direktor Dirke  okoli Slovenije Andrej Berginc. Zelo je bil navdušen nad organizacijo in samim kolesom KONA in na njemu zdržal skoraj 2 uri.

Moje počutje je bilo v prvem  delu  zelo vredu.  Prvi postanek za 5 min sem naredil po 4 urah in 15 minutah. Na hitro sem se preoblekel v suh kolesarski komplet društva Mušketirji in se odpravil nazaj na kolo.
Nadaljeval sem v tempu, ki sem ga začel. Povprečje sem držal malo pod 32 km/h. Čez cel dan sem jedel energetske ploščice, banane in pil elektrolitske napitke. Tudi eno kavo sem si privoščil. Mogoče sem pogrešal kak sendvič.  Pri 200 km sem imel manjšo krizo, ni mi bilo do hrane. Malo sem zmanjšal tempo kolesarjenja in se po nekaj kilometrih zopet vrnil na željno hitrost. Nadaljeval  sem do konca  in to brez težav.
Na gorskem kolesu se mi je pridružil tudi sin Luka Horvat. Odpeljal je nekaj kilometrov, čeprav sva bila dogovorjena, da me bo spremljal na cestnem kolesu KONA vsaj eno uro.  Trema je naredila svoje in je odpovedal svoj nastop pred javnostjo.  Pa kdaj drugič, še bo imel priložnost.

Pozdravit me je prišlo nekaj mojih sponzorjev, ki se jim lepo zahvaljujem za njihovo pomoč  pri  mojem letošnjem največjem projektu, DOS 2008.

Ura se je zelo hitro približevala 17. Zadnje  pol ure smo pedala vrteli jaz, Aja Opeka in Andrej Berginc.  Ker je Aja želela odpeljati 8 ur, smo se dogovorili, da jo spremljamo do konca. Moj cilj je bil že osvojen. Z veseljem sem nadaljeval s kolesarjenjem.
Točno ob 17h in 40 minut smo prekinili z kolesarjenjem. Počutje zelo vredu.

Moj skupni čas čiste vožnje je bil 8h in 35min. V tem času sem prevozil 267,6km, s povprečno hitrostjo 31,2km/h, povprečni pulz 125 utripov/min

Pohvale grejo  tudi Aji Opeka, ki je vseh 8h uspešno odkolesarila in lovila ravnotežje na njenih valjih. Kapo dol.

Rad bi se zahvalil vsem mojim  članom FH TEAM-a, ter  vsem ostalim, ki ste se mi pridružili in me prišli spodbujat, da sem uspešno izpeljal  prvi zastavljen projekt v sklopu priprav na DOS 2008.
Naslednja akcija je DOS 2008.  Sej veste kaj moram do takrat početi.
__________________________________________________________
5 izjemnih kolesarskih dni v Čatežu!!!
Datum objave: 29.02.2008

Moje priprave v Čatežu, moram oceniti kot zelo dobre. Sam se še nikoli nisem pripravljal na kakšno pomembno kolesarsko dirko. Lanski KOS sem vzel za zabavo z nekaj prevoženimi kolesarskimi kilometri. DOS je povsem nekaj drugega kot lanski KOS.  Danes sem se z družino in prijatelji vrnil iz Čateža,  kjer sem preživel 5 zelo uspešnih kolesarskih dni.
Treniral sem vsak dan. Tudi ponoči. Dnevno sem prevozil 180 km. Kolesaril sem po Kozjansko - Bizeljskih  hribih. In lahko vam povem, da se tu nabere "višincev" kolikor hočeš. Traser DOSa , Mirko Zver, dobro ve o čem govorim. Vreme je bilo toplo, povprečje okoli 17° C. Pihal je tudi zelo močan veter. Glede vetra se nisem pritoževal, saj sem vajen naše Postojnske burje. In kilometri z vetrom v prsi, so bolj kvalitetni. Priprave so bile resnično kakovostne, saj je tudi kuhinja delovala z polno paro. Imel sem kar dve kuharici in kar sem si od hrane zaželel, sem dobil.

Preizkusil sem tudi čare nočne kolesarske vožnje. Lotili smo se jo profesionalno. Imel sem spremljevalno ekipo z vozilom. Ekipo v spremljevalnem vozilu so sestavljali člani moje družine, žena Metka ter sinova Luka  in Miha, ter prijateljev sin, Erik. Avto je bil opremljen z varnostnimi napisi in rumenimi lučmi. Moram vam povedati, da sem užival v nočni vožnji v okolici Brežic in Krškega. Prepričan sem, da se je ta teden uspešno vklopil v priprave na DOS, ki sem jih naredil čez zimo.  Do DOS-a je še nekaj časa.  Sedaj se bom preselil na primorske ceste. Pri nas imamo tudi dosti klancev, tako, da mi ne bo dolgčas. Predmeja, Stara pošta  bosta  peli kot še nikoli!! Pa tudi jaz z njim : !!!  Toliko o mojih pripravah v Čatežu in njegovi širši okolici vse do Metlike in Šentjurja.

Da ne pozabim še na dogodek, ki se bo odvijal 08. 03 2008. Vabim vas na 8 urno kolesarjenje na trenažerju, ki bo v Postojni, več si preberite  : vabilo
Moram pa se opravičiti, saj se dogodka ne bo mogel udeležiti Jure Robič, kot je bilo  objavljeno. Takrat, ko sva se dogovarjala o njegovem obisku predstavitve, še ni vedel, kdaj bo točno šel na priprave v ZDA. Odhaja danes  v petek, 29.02.2008, več na : www.jurerobic.net .

Marko Baloh se je tudi opravičil. Žal ima omenjeni vikend že rezerviran za  zimske priprave  v Novigradu.

Kljub temu bo dogodek zanimiv in vabim vas, da ga s svojo prisotnostjo sooblikujete. Vabilu se je  odzval tudi extremni kolesar Fredi Virag. Udeležbo je potrdila tudi  lanska zmagovalka med ženskami na DOS 2007 ,  Aja Opeka .
_____________________________________________________________________
Trening!!!
Datum objave: 03.02.2008

Vsem, ki se sprašujete, kaj počnem v teh sivih zimskih dneh sporočam, da pridno treniram po svojem planu in predvsem pridobivam na moči in kondiciji. Ne preveč in ne premalo.
_____________________________________________________________________
G. Mirko Zver izdal  knjigo DOS EXTREME Slovenski RAAM !!!
Datum objave: 22.01.2008

Knjiga DOS EXTREME Slovenski RAAM je čisto nekaj drugega, kot je film DOS 2007. Avtor se je dotaknil prav vsakega posameznika, ki je nastopal na lanski dirki. Od prvega do zadnjega. Vse, ki so prišli do konca dirke in do tistih, ki so morali zaradi poškod odstopiti. Zelo pohvalno!
Knjiga je zelo dobro napisana. Ko jo berem dobim občutek kot, da sem na samem prizorišču in eden od akterjev tako velike dirke. V knjigi je napisano veliko podatkov o dirki in sami organizaciji. Je tudi veliko slikovnega materiala.
V knjigi je avtor   omenil  tudi  naš lanski projekt  KOS 2007, ki smo ga istočasno peljali z DOS-om. Počaščen sem, da sem se našel v knjigi med samimi vrhunskimi ultramaratonskimi kolesarji sveta.
Ko sem Mirka vprašal, zakaj je KOS dobil svoje poglavje  v knjigi,  mi je odgovoril:" Od samega začetka do konca sem vas spremljal na progi . Videl sem, da sta prava fanta in ste z ekipo korektno odpeljali  zastavljen projekt  in ga tudi profesionalno končali. Ko sem se lotil pisanja knjige sem rekel, da si tudi ekipa KOS  zaslužili svoje mesto v knjigi."
Dragi prijatelji, znanci in vsi, ki prebirate te vrstice, v branje vam  toplo priporočam knjigo DOS EXTREM SLOVENSKI RAAM!!!.
Knjigo lahko naročite pri avtorju in vam jo bo z veseljem poslal.
_______________________________________________________________
Novi SPONZORJI!!
Datum objave: 22.01.2008

Moj nastop na DOS-u so pred nekaj  dnevi  podprla tudi podjetja: UNISOFT d.o.o  iz Ljubljane ,  MISEL d.o.o. iz Postojne in KAAS iz Ilirske Bistrice.
__________________________________________________________________
Prvi novoletni dan, kolesarsko obarvan!!!

Prvi  dan v novem letu sem, nekaj ur preživel na gorskem kolesu. Podal sem se v Javornike nad Postojno. Lepo je bilo zopet iti na zrak  in kolesariti v naravi. To so ti pravi čari kolesarstva in prave pustolovščine. Uspel sem se povzpeti dokaj visoko, potem pa je bilo le preveč snega in ledu tako, da sem ostal na nadmorski višini 1010m in krenil nazaj proti Kaliču. Upam, da bo vreme ostalo jasno in sončno še nekaj časa, da se bom lahko začel pripravljati tudi na prostem in začel nabirati potrebne kilometre za dirko okrog Slovenije.
    -slike v fotogalerji
Želim vam  vse najlepše v novem letu 2008
______________________________________________________________________________
Nova sponzorja!!!
Datum objave: 28.12.2007

Moj nastop na DOS sta danes podprla tudi podjetja Megaklik-BOLHA iz Ljubljane  In  TRGO UP iz Velikih Lašč.
______________________________________________________________________________
Prvi zimski dan, uspešen !!!
Datum objave: 21.12.2007

Danes sem se dobil z g.Olaj Dušanom , ki vodi uspešno slovensko podjetje DUOL  pri Ljubljani. Z njim sem se dogovoril o sponzoriranju spremljevalnega vozila  za   DOS 2008. Moja spremljevalna ekipa me bo zasledovala z vozilom VW Transporter.
G. Dušanu se zahvaljujem, ker mi je priskočil na pomoč in mi omogočil, da bom tudi jaz lahko imel svoje spremljevalno vozilo. 
_________________________________________________________________

SLEDENJE FHTEAM
SPONZORJI - OPREMLJEVALCI

______________


______________


Leto 2016
NOVICE
leto 2012
leto 2011
leto 2010
leto 2009
leto 2008
leto 2007
DOS
ŠVICA 2010
ČEŠKA 2009
DOBRODELNE akcije
FRANJA
KOS 2007
SPONZORJI
FOTOGALERIJE
ČLANKI
DOSEŽKI
BIOGRAFIJA
POVEZAVE
OPREMA
KNJIGA GOSTOV
POŠTA
DOMOV
______________